A 8000 éves Indus-völgyi civilizáció kapcsolatban állhatott az ősmagyar elődökkel?

A történelmi múltban egyetlen nyom sem véletlen. A magyarok ősei sokkal régebbi “tőről” erednek, mint azt bárki hitte?

Az egyik legújabb tanulmány arról számolt be, hogy az Indus-völgyében ringott egykoron a föld egyik legősibb civilizációja.

Következtetések alapján kijelentették, hogy az eddig tankönyvekben tanított adatokhoz képest mintegy 2500 évvel előrébb tolhatjuk az indiai szubkontinens tőkultúrájának idővonalát.

Azonban az elmúlt években kiderült az is, hogy az ősi magyar múlt is sokkal régebbre nyúlik vissza, mint azt bárki gondolni merte volna.

Sőt, a távol-keletig lehetne utazni, hogy megtaláljuk az első, egyértelműen a magyarok őseihez köthető nyomokat.

A sumerokkal és a kazah népekkel többször is érintkezett a népünk, erre bizonyíték az is, hogy a Kárpát-medencében több ízben találtak már sumer agyagtáblákat, de ott a tatárlakai kőkorong rejtélye is.

Erről a kőkorongról a magyarokvagyunk.com már itt írt részletesebben.

Sokak szerint az Indus-völgyi civilizáció épp úgy kapcsolatban lehetett a magyarsággal, mint akkor a térségben sok más kultúra is.

Persze hangsúlyozzuk, hogy ezek pusztán csak teoretikus eszmefuttatások.

Azonban nem szabad elfelejteni azt, hogy korábban arról sem akart senki hallani, hogy a magyarság idősebb a honfoglalás kori eredettel…

Azóta pedig kiderült: legalább 8-9 ezer évre nyúlik vissza a népünk “genezise”, méghozzá épp a távol-keletig.

Sőt, érdemes elolvasni ezt a cikket, itt is az ősmagyarság és az egykori India kapcsolatát tárgyaltuk, sok összefüggést és hasonlóságot felvonultatva.

Mervárának van egy területe, ahol ez a fajta nép lakik, az indiai irodalomban „Magra”, „Magara” néven ismeretes.

A nép önmagát hun leszármazottnak tartja és úgy egymás között, mint kifelé a „Magra”, Magara” népnevet használják.

Nyelvük a rokonfajú „gujár” nép nyelvéből, a „márváriból” és a helyi úgynevezett „bhil” őslakók nyelvanyagából tevődött össze, megőrizve bizonyos saját, ősi szókészletet, amely a magyar ősi szókészlettel, jellegzetes tájszavainkkal egyező’.

Vajon a nyugati történészek meddig tagadják még azt, hogy a népünk sokkal gazdagabb múlttal rendelkezett mindig is, és Európa egyik – vagy talán egyetlen – legősibb népe…?

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.