Black Friday, avagy az átverés művészete – ne dőlj be, csak meg akarnak kopasztani!

Nagyon sok a nem hiteles akció, a vállalatok pedig a napot is lehazudják az égről. Így vernek át ott, ahol csak tudnak…a fekete péntek mögötti valóság.

Már nálunk is meghonosodott a Black Friday.

Amerikából jött ez is hozzánk, ott ugyanis a Hálaadást követő péntek a nagy karácsonyi bevásárlások kezdete, ilyenkor átlagon felüli akciókkal várják a vásárlókat.

Tapasztalataink szerint rengeteg a kamu „leárazás”, átverős ajánlat. Rengeteg esetben kiderült: a „kedvezményes” ár sokszor más üzlet normál áránál is drágább.

Sajnos még mindig előfordul akár webáruházak, akár hagyományos boltok esetében, hogy az akció előtti napokban felemelik a termékek árát, majd abból számítják az akció mértékét…

Rengeteg esetben kiderül az árösszehasonlító oldalakról, hogy nem az áthúzott ár volt a termék átlagos ára, hanem az az ár, amit akciósnak hirdettek.

Ezek ellen úgy lehet védekezni, hogy ha valaki már előre tudja, hogy milyen árucikkeket szeretne megvásárolni, érdemes napokkal korábban utánanézni az aktuális áraknak, és ezek figyelembe vételéve nézegetni az akciós árakat.

Minden hónapban és héten vannak hasonló akciók…

Teljesen felesleges mindent egy napra tartogatnod, ugyanis a legnagyobb áruházak gyakorlatilag minden hónapban vagy akár hetente hirdetnek hasonló akciókat, csak máshogy hívják őket.

432 ezer forint helyett most csak 156 ezer?

Nyilvánvalóan bolond, aki kihagyja ezt a remek ajánlatot. Pedig lehet, hogy csak tisztában van azzal, hogy ezek a termékek soha nem kerültek annyiba, amennyi az áthúzott, eredetinek feltüntetett áron szerepel.

Ne feledd: ülj le, számolj el 10-ig, és GONDOLKODJ, mielőtt vásárolsz, és nem árt, ha szétnézel, más áruházakban is.

Könnyen lehet ugyanis, hogy év közben bármikor kifoghatsz sokkal jobb akciót, mint Fekete Pénteken…

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.