ENSZ határozat: 2020-tól megszűnik a kannabisz tilalma: legalizálják az EU-n belül!

A kannabisz zöldforradalma minden tagországon, köztük Magyarországon is végigsöpörhet hamarosan.

Elsöprő társadalmi támogatottsága van a bevezetésének.

Már megvan a végső időpont.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete – ENSZ – ugyanis hivatalos tájékoztatást tett közzé nemrégiben az orvosi kannabisz legalizálásáról.

Egy fél évszázada érvényben lévő tilalmat fognak feloldani 2020 márciusától, azaz alig egy év múlva.

Vagyis az EU-s tagállamok területén legalizálható lesz a kannabisz orvosi célokra.

A történelmi jelentőségű szavazáson résztvevő 53 ország listáját most közzétették és vannak benne meglepetések.

A WHO (Egészségügy Világszervezet) az elmúlt néhány évben csendes, de erőteljes folyamaton ment keresztül: a kannabisz, a kannabinoidok és a kannabiszszármazékok példátlan tudományos értékelésén.

Eredményeik úttörő jellegűek, igazságot tesznek a kannabiszhasználathoz kapcsolódó – gyakran eltúlzott – káros hatásokkal kapcsolatban, és teljes egészében, kifejezetten az egészségügyi irányultságú közpolitika folytatására szólítanak fel.

Mivel a CND-tagországok egy része 2020. januárjában megújul, az ENSZ megválasztotta az új CND-tagokat, így a lista (majdnem) végleges azon országok tekintetében, amelyek részt vehetnek a kannabisz újrabesorolásáról szóló, történelmi jelentőségű szavazáson.

Természetesen köztük van Magyarország is!

Ez óriási győzelem a gyógyszeripar felett, mely már kezdi belátni, hogy nem lehet gátat szabni a kannabisszal való gyógyításnak, annál is inkább, mert gyógyhatásairól egyre több minden jut el a széles nyilvánossághoz.

2020 fordulópont lehet, ugyanis a WHO-tól származó értékelésnek meghatározónak kell lennie az orvosi és tudományos kérdésekben”.

Nagyon valószínű, hogy hazánkban is legalizálni fogják az orvosi kannabiszt.

Már cska azlért is, mert ez bevételt jelentene a gyógyszergyáraknak és az államnak magának is, ráadásul a Závecz Research közvéleménykutatás szerint a magyarok többsége, közel 60%-a támogatná a kannabisz bevezetését.

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.