Évszázados melegrekord dőlt ma meg 28 Celsius fokkal: ezek után mondja valaki hogy nincs felmelegedés…

Soha ennyire nem volt ilyen meleg. Sok meteorológus szerint átléptünk a klímaváltozási fordulóponton, ahonnan már nincs visszaút.

Egyre több szakember ért egyet abban, hogy az időjárásunk nagyon nagymértékben elkezdett megváltozni.

A klíma melegszik, a légkör forr, és egyre hosszabbak lesznek a nyári hőhullámok.

Tagadhatatlan már az, hogy klímaváltozás van, globális felmelegedés sújtja bolygónkat. Erre újabb példa az, hogy ma évszázados melegrekord dőlt meg.

október közepe-vége felé megint visszatért a nyár. Vasárnap délután megdőlt az országos és a budapesti melegrekord is, hétfőre pedig 28 fokot jósolnak, ami szintén egy évszázados rekord túlszárnyalását jelentheti.

A hét első napján döntően napos idő várható fátyolfelhőkkel, csapadék nem lesz. Többfelé élénk, az ország nyugati, északnyugati harmadán erős lökések kísérik a déli, délnyugati szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű. Késő estére 13 és 18 fok köré hűl le a levegő.

Kedden többnyire gyengén felhős, napos, alapvetően csapadékmentes idő várható. Az éjszakai órákban főleg északon többfelé képződhet köd, amelyből szitálás előfordulhat.

A változó irányú szél mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22, 27 fok között alakul, ugyanakkor a tartósabban ködös tájakon ennél pár fokkal hűvösebb lesz.

Szerdán többnyire gyengén felhős, napos, alapvetően csapadékmentes idő várható. Az éjszakai órákban többfelé képződik köd, amely elsősorban a Dunántúlon tartósan megmaradhat.

A ködös területeken szitálás előfordulhat. A déli, délkeleti szél mérsékelt marad.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5, 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 20, 26 fok között alakul, de a tartósan ködös helyeken ennél több fokkal hűvösebb lehet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.