Jézus titkos élete: amiről még a Biblia és a papok sem beszélnek

A Vatikán sokáig rejtegette ezeket az információkat. Némelyik ugyanis alapjában véve változtatná meg, ahogyan az egyházra gondolunk…

Kétségkívül ő volt a keresztény hitvilág egyik legismertebb alakja.

Még mindig komoly viták folynak azzal kapcsolatban, hogy egy valóban létezett, történelmi személyiség volt-e, avagy csupán egy képzeletbeli ikon, de tény, hogy így vagy úgy, de hatalmas befolyással bírt kultúránkra és történelmünkre.

Még akkor is, ha a Jézussal kapcsolatos információink meglehetősen hiányosak. Megdöbbentő, de úgy igazán alig tudunk valamit a teljes életéről, munkásságáról is csupán töredékek jutnak el a szélesebb tömegekhez.

Ki volt valójában Jézus? Mit tanított az embereknek, és milyen érdekességek, csodák, tettek övezték személyét?

Könnyen lehet, hogy a vatikáni Titkos Levéltárnak hivatalosan nem létező lezárt szárnya olyan dokumentumokat rejt, amik ha napvilágot látnak, az egyház porig rombolódik.

Mindennek az alapja az a történelmileg mára bizonyított tény, hogy az egyház rengeteg dolgot titkolt el Jézusról, annak korai éveiről, kamaszkoráról, vagy épp arról, hogy milyen kacsoltban volt a magyarokkal, és Mária Magdolnával.

Arról nem is beszélve, hogy a niceai zsinat megrendezett volt.

Sokak szerint Jézus nem volt más, mint egy halandó, aki soha nem hajtott végre nagy csodatévő tetteket.

Ugyanakkor a Bibliában elhitették róla azt, hogy ő nem más, mint Isten fia.

Annyi bizonyos, hogy a Bibliából száműzött, gnosztikus evangéliumok számtalan olyan jól dokumentált bizonyítékkal szolgálnak, melyek Jézus tanításait és magát Jézust sokkal emberibbként ábrázolják.

És ezt az egyház bármennyire is próbálja titkolni, attól még egy igaz tény marad, mely előbb vagy utóbb, de átüti az elhallgatás és a szőnyeg alá söprés ingerküszöbét.

Jézussal kapcsolatban megannyi titok lapulhat még abban a bizonyos levéltárban.

Egy nap talán az egész a világ elé tárulhat…

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.