Magyarok fedezték fel az x17-es részecskét: megvan az ötödik természeti erő, a tudósok világszenzációról beszélnek!

Nem véletlen, hogy a CNN már most világszenzációról beszél, a tudományban 50 éve nem volt ennyire jelentős felfedezés, mely mindent újraírhat.

Magyar tudósok találhattak rá az úgynevezett ötödik természeti erőre.

Ez az eddigi négy felfedezett erő mellett azt jelentené, hogy újra kellene írni a tudományos modelleket, de még az iskolák tankönyveit is.

Ennek az erőnek a felfedezése mindenre hatással lehet

A gravitáción, az elektromágneses kölcsönhatáson, az erős és a gyenge magerőn kívül a természet ötödik alapvető kölcsönhatását fedezhették fel, ha ez megerősítést nyer, akkor a szakértők szerit ez még Nobel-díjat is érdemelhet.

A bejelentésre felbolydult a fizikus közösség és világszerte független méréseket fognak elvégezni nagy hírű laboratóriumok, hogy a debreceni MTA Atomki megfigyeléseit megerősítsék vagy megcáfolják.

Az anomália csak egy új részecske feltételezésével volt magyarázható.

Az irodalomban ezt a részecskét X17-nek nevezték el. Az X17 létezését azonban a részecskefizika széles körben elfogadott „standard modellje” nem tudta értelmezni.

Valójában ez egy ötödik erő, az úgynevezett sötét erő felfedezését jelentené, aminek a kutatása jelenleg nagy erőkkel folyik a világ nagy részecskefizikai laboratóriumaiban.

Szerintetek is kijár már egy újabb magyar Nobel-díj?

Óriási jelentősége lenne, ha ismét megkapná egy magyar tudós vagy tudóscsoport ezt a világszerte elismert díjat.

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.