Sárga riasztás van érvényben Magyarországon: brutális hideg tör be, zivatarokkal, hatalmas széllel!

Emellett megtudhatjuk, milyen idő várható a héten! Nem lesz benne köszönhet, elő a nagy kabátokkal és esernyőkkel!

Vasárnap este Győr-Moson-Sopron megyére, míg hétfőn már hat – Dél-Magyarországi – megyére is sárga figyelmeztetést adtak ki, mert zivatarok alakulhatnak ki.

A villámlás mellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat

– írja a Met.hu.

Hétfőn egy hullámzó frontrendszer hoz jelentős mennyiségű csapadékot, kezdetben a Dunántúlon, délután és este a középső és keleti országrészben hullhat többfelé eső, zápor. Délen, délnyugaton néhol zivatar is kialakulhat.

A csapadékmező mögött délután nyugat felől csökkenni kezd a felhőzet.

Szeles marad az idő. Hajnalban 8-16, délután 13-20 fok között alakulhat a hőmérséklet – írja az Időkép.

A Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a front mögött újabb záporok, helyenként zivatar is lehetséges. A késő esti órákban pedig főként északon helyenként sűrű köd képződhet.

Kedden a Dunántúlon és északon többfelé számíthatunk további kiadós csapadékra, eső, záporok, helyenként zivatarok formájában. Délen, délkeleten szakadozottabb lehet a felhőzet, időnként kisüthet a nap.

Az élénk, erős délies szélben 12-22 fokot mérhetünk, északnyugaton számíthatunk a legalacsonyabb, délkeleten a legmagasabb értékekre.

Szerdán már csak keleten, délkeleten fordulhat elő a nap első felében gyenge eső. Napközben sokfelé fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. A szél a legtöbb helyen veszít erejéből, északkeleten lehetnek még élénk, erős lökések. Délután 13-17 fok várható.

Csütörtökön is sok felhő lesz felettünk. Ismét több helyen kialakulhat eső, zápor. Egy-egy zivatar sem kizárt. A nyugati-délnyugati szelet délen kísérhetik erős lökések. Délután 11-18 fok valószínű.

Pénteken felhős időre, szórványos záporokra van kilátás.

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.