Tiltakozás Székelyföld feldarabolása ellen: tudnia kell mindenkinek

Székelyföld: idegen terv egy kultúra kiirtására az Európai Unióban!

Tisztelt címzettek !

Ezt a levelet nemrég kaptam az Erdélyi Körök Országos Szövetségének (EKOSZ) Elnökétől. Küldöm is tovább, abban a reményben, hogy a ,, NAGY TERVET” sikerül megakadályoznunk, ha sokan tudomást szerzünk róla

A román kormány azt tervezi, hogy feldarabolja Székelyföldet (egy magyar enklávé Románia területén, ahol a magyarok a lakosság 75%-át teszik ki) és a három magyar megyét három újonnan egybekapcsolt területhez csatolja, ahol a magyarok jelentéktelen kisebbséggé válnának.

Az egyik ilyen új terület egy magyar megyét négy olyan román megyéhez toldaná, amelyek a Kárpátok másik oldalán helyezkednek el!

Az újítás egyértelmű célja a székely1) kultúra kiirtása a kényszerített asszimiláció eszközével, mely ugyanaz a módszer, mint Oroszország russzifikációjának 2) a cárok által megálmodott, majd Sztálin által kivitelezett módszere. Sztálin azonban egyik esetben sem rombolt le közösségeket: a Hanti-Manysi Autonóm Okrug ma is a néhány száz megmaradt, nem russzifikált oroszországi magyar otthona.

Egy még Sztálin által is elismert jogot az Európai Unióban lábbal tiporhatnak?

1960-ra Ceausescu már végrehajtott valami ahhoz hasonlót, amit a román kormány jelenleg tervez, de 1968-ban meggondolta magát és létrehozta a Székelyföldet ma is alkotó három magyar megyét, amelyek mindegyike autonóm közigazgatással rendelkezik.

Egy még Ceausescu által is elismert jogot az Európai Unióban lábbal tiporhatnak?

A román kormány terve nemzetközi egyezményekkel, EU szabályozásokkal, és a kultúrállamokban élő polgárok jogaival ellenkezik. Európát annyira lefoglalja a bankok „jogainak” védelme, hogy saját állampolgárainak jogaira már nem is figyel oda?3)

Nem Románia az egyetlen, hasonló nézeteket valló ország: Szlovákiának van egy hagyománya: az etnikai tisztogatást elősegítő “Beneš dekrétumok”, régiók a romániaihoz hasonló reformja, majd pedig (már az EU tagjaként) egy törvény 6000 euróig terjedő büntetést szab ki azokra, akik nyilvánosan megszólalnak magyar nyelven!

A székelyek Kárpátia magyar őslakos népe: ők már akkor ott voltak, amikor az első neolitikumbéli gazdálkodók megérkeztek keletről.

Fiatal koromban nem erről az Európáról álmodtam!

Székelyföldet az UNESCO Világörökség részévé kellene nyilvánítani: a székely kultúra halála a legrégebbi európai kultúra lemészárlását jelentené: az európai civilizáció bölcsője volt; ne hagyjuk, hogy ez legyen a koporsója is!

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.